Öttürürüm Adamiii
(1/1)
bolubeyi:
Sene 1990. Daha 20 li yaşların başında sakalı bile doğru dürüst bitmemiş yeni üniversite mezunu bir gencim. Anadolunun ücra bir köyüne öğretmen olarak tayin edildim. Neyse memleketten bindik otobüse ozamanlar travegolar yok. 303 V8 mercedes bindik mi sanki uçağa binmiş gibi oluyoruz. Neyse gelelim sadede. Garajlarda otobüsten indim. Bindim köyün dolmuşuna. Neyse köye vardık. Muhtarı sordum nerededir diye. Tarif ettiler buldum.  Baktım yanında 2 kişi daha var. Biri köyün imamı diğeri de köyün bekçisi imiş. Ben köyünüzün yeni öğretmeniyim. Göreve başlamaya geldim dedim. Bunun üzerine bana lojmanımı gösterdiler ve lojmana yerleştim. Bu arada parlak uşağız ya köyün bekçisi ile imamı beni gözüne kestirmiş. Bu yeni gelen öğretmen çok parlak uşak. Tam şey edilmeklik. Tabi durumdan benim haberim yok. Neyse ertesi gün derslere başladım. Aradan 1 hafta geçti bekçi imama demiş ki ben daha fazla bekleyemeceğim öğretmeni bugün becerecem.

İmam der ki bu akşam gitme iyi olmaz.

Neyse bekçi imamın lafını dinlemez, ben de okulu yeni paydos etmişim çocuklar okulun önünde top oynarken geçmişim lojmana. tak tak tak kapı çalar. Baktım ki köyün bekçisi. Açık açık konuşur öğretmenim çok parlak uşaksın dayanamadım seni becermeye geldim der.

Ben de bunun üzerine içeri buyur ederim. Derim ki ben çok bağırırım kimse sesimi duymasın okulu yeni paydos ettim şu çocukları kovala da rahat iş görelim.

Eski yapı evleri bilirsiniz. Sürgülü pencereleri vardır. Bekçi, pencereyi yukarı doğru sürer ağzında düdüğü kafasını dışarı uzatır çocukları kovalayacak. Bne de tam o sıra pencereyi aşağıya indirir, geçerim arkasına. Her vuruşumda ağzındaki düdük düt düt düüüüt diye malum zavallı bekçinin sonu sabaha kadar öter.

Eeee ağzında düdük olunca köyün öbür ucundan imam düdüğün sesini duyar ve kendi kendine der ki

Ben sana demedim mi bu akşam gitme iyi olmaz. Dün akşam ben gittim bana da sabaha kadar ezan okutturdu.

Dokunmayın bana öttürürüm adamiii.
MuratbanK:
eeee öğretmenlik mesleği kutsaldır ne nöbetinde tüm gece uyuklayan bekçiyi dinler ne de ağzında Allah eksik olmamasına rağmen üçkağıtçılıktan başka hiçbir işe yaramayan karga kart sesiyle ezan okuyan imamı dinler işte böyle sabaha kadar öttürür peeh

NOT: görevini layıkıyla yapan bekçileri ve imamları hariç tutuyorum...
Navigasyon