Intel Core 2 Duo E6300 1.86 Ghz @ 2.33 Ghz işlemci Overclock

(1/1)

onurthekiller:
İşlemci çekirdekleri ORTHOS testinde 20. dk da 71. dereceyi buluyor. Ama 3Dmark06 testi başarıyla bitiyor. Sistem boşta çekirdek sıcaklığı 57-58 derece
Acaba böyle bi sorun teşkil eder mi sizce?

Bu sıcaklıklar Intel Thermal Analysis Tool, Core Temp 0.99.4 ve Hardware Sensors Monitors programında aynı, everest 5 derece aşağıda, Real Temp 3.00 iste 4derece sıcaklık arttıkça da 10 derece yukarda gösteriyor. Hangisine güvenip benim sıcaklıklar şu dicem?

MuratbanK:
75-78 dereceye kadar tırsma peeh

onurthekiller:
yaw hiç emin değilim biyerde yüksek bi yerde düşük diyolar. mesela sen düşük diyosun. çekirdek sıcaklıkları o kadar ama işlemci sıcaklığı 45 dereceyi aşmadı daha anakart biraz fazla ısınıyo 54derece orthos full yükte o yüzden kafam karısık

kroki2032:
Intel Core falan bilmemde benim AMD nin 68 dereceye kadar çıktığını gördüm. Canavar gibide çalışmaya devam etti.Aldığımdan beride hiç sorun çıkarmadı.

CodeR:
işlemcinin Overclock voltaj değerlerini değiştirecekseniz öncelikle bir bakım yapmanızı tavsiye ediyorum. Bu bakımdan kastım şudur. İşlemcinin bağlı olduğu soğutucuda bir termal macun vardır. İlk aldığınızda üzerinde var olan bu termal macunu soğutucu üzerinden silin. Ve daha sonra piyasadan kendiniz bir termal macun alın (kalitesine dikkat etmelisiniz) İşlemcinin soğutucusuna tekrardan sürün. Bunu yapmamızın amacı ısıdan dolayı özelliğini kaybeden termal macunun soğutucuya artık yeterince ısı iletememe sorunlarıdır. Bu macunun özelliği yalıtkan sağladığı gibi ısıyı muntazam iletmektir. Ve bir tavsiyem daha Bilgisayar Kasasının içindeki fan sayısına bakaraktan sirkülasyonu sağlayacak bir fan daha takabilirsiniz.

Navigasyon

[0] Mesajlar