BİZİM KÖYDE EBE YOKTU FIRLAMA DOĞDUK

Sayfa: (1/1)

elşah:

BİLGE DEDİĞİN FIRLAMA OLUR.

ODTU Felsefe Bölümü Baskani Prof. Dr. Ahmet Inam ile yapilan bir söylesi:

— Sayın Hocam, "Hayvan" dergisine verdiginiz beyanatta:"Bilge dedigin firlama olur." demissiniz. Bu görüsünüzde israrli misiniz?

— Gayet israrliyim, hatta bu görüsümü daha da ileri götürdüm,bilge dedigin hem firlama olur, hem de puş+ olur diyorum.

Bilge, hayatin bütün hazlarinin ardindan koşar ama o hazlarin hiçbirinin dangalagi olmaz.

Serserilerle konusur, berduslarla arkadaslik
eder, bir sürü dedikodunun farkindadir, magazinleri izler ama bulasmaz.

Günde on bes dakika televizyon izler ama sonra genellikle evleri iki katli oldugundan yukari çikar, Mevlana'yi Farsçasindan okur, yatmadan önce iki bardak sarap içer.

Bilge adamda hem sokakta süren hayatı yaşayabilme yetenegi ve gücü vardir hem de o hayatin dışına çikabilme cesareti.

Yani bilge insan, hayatin içindedir. Leman'i, Penguen'i okudugu zaman esprileri anlar,mal mal bakmaz.

Yani ben bilgeyim, bu adamlar ne biçim espri yapiyor,
çok ayip demez.

Son çikan küfürleri bilir. Yeni küfürler üretir.

Yasamdan tat almayi bilir ama bunu hiçbir zaman ayaga düsürmez.

Ayağıyla yaşadigi yaşamı, yukarı çeker.

O küfür ettigi zaman, küfür onda besmele gibi bir sey olur.

Bizde bilge, yerinden kalkmaz, aksakalli, yemek yemez, çişi gelmez biri olarak bilinir.

Oysa bilge dedigin dogal gaz kuyruguna girer, sirasini kapan olursa kavga eder, gerekirse karakolluk olur.

Bu tanima göre bilgelik, akademisyenlikle pek örtüsmüyor. Akademisyenlik kötü bir iş. Bilgelige aykiri, otuz yildir millete not veriyorum, kusturucu bir şey, bıktım anasını satayım, hepinize sıfır diyecegim bir gün. Ya da hepinize yüz, ne fark eder.

Bilgelikle akademisyenlik arasinda bir
ilişki olabilir, o da yasi 18-20 olanlarla sürekli bir arada
olmaktan kaynaklanan bir şey. Bu avantaji kullanirsaniz, yeni kalabilirsiniz.

MuratbanK:

Yazıyı birkaç defa okudum ve açık konuşayım kendimi gördüm bir nebze peeh bir nebze de Sena'yı gördüm şimdi onun da hakkını es geçmeyeyim :)

MileF:

(C)Alıntı:MuratbanK Bir Ara Demisti Ki:Yazıyı birkaç defa okudum ve açık konuşayım kendimi gördüm bir nebze peeh bir nebze de Sena'yı gördüm şimdi onun da hakkını es geçmeyeyim :)

Yasamdan tat almayi bilir ama bunu hiçbir zaman ayaga düsürmez.

yazmak istedim bu sözü es geçmek istemedim.

Bilgeliği okadar hantallaştırmışız ki toplum olarak

coğumuz hocanın fikrini desteklemek bir yana dursun anlayamayız bile.

çoğumuz bilge olmaktansa insan olmayı becersek zaten bilgeliğin önce insan olmaktan geçtiğini anlarız çok bilmekten değil..

Muradım teşekkür ederim birtanem...

кαяα_кυℓє:

BİZİM KÖYDE EBE YOKTU FIRLAMA DOĞDUK  sözü süper kardeş bittim buna  haha

ÇorumLu KraL JoJuc Gencay:

ÇorumLu KraL JoJuc Gencay OlaraK (yani ADMİN'in olarak) bayağı beeendimi söyleyebilirim peeh

Sayfa: (1/1)