Ana Sayfa
Yardım
Üyeler
Giriş Yap
Giriş Yap
ya da
Üye Ol
Ip Adresiniz: 38.107.179.242
Username:
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Password:
WwW.HacKbanK.Gen.TR
Webmaster, SMF, MSN, Bilgisayar, Donanım, Yazılım, Network, İnternet, GSM, Elektrik Elektronik
İşletim Sistemleri
Windows
Windows NT'ye Genel Bakış
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Gönderen
Konu: Windows NT'ye Genel Bakış (Okunma Sayısı 339 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MuratbanK'in HacKbanK Bilgileri
MuratbanK
MuratbanK
HacKbanKlının Profilini Goster
Ozel Mesaj Gonder
Son Mesajlarını Goster
Arkadas Listeme Ekle
кαяαηℓιктαкi göякєmℓi ιşιğιηιz
¼ ™ ѕιтє кυяυ©υѕυ © ¾
ωєвмαѕтєя üує
HacKbanK lıya Ozgu Mesajı
™ кαяαmuяαтвαηк © тєкєℓуєηιяαкı=нαуαт ρєєн
Cinsiyeti
Uye Numarası (ID)
1
HacKbanK a Kayıt Tarihi
Temmuz 13, 2007, 04:26:51 ÖS
тєкєℓуєηιяαкıηıη σℓ∂υgυ нєянαηgι вιя çιℓιηgιя ѕσƒяαѕıη∂αη
HacKbanKlının Yası: 30
HacKbanK taki Mesaj Sayısı
22317
HacKbanK Rep Puanı
Rep Puanı: 19748
Deneyimleri
Aktiflik
Deneyim
Seviye
HıyarlıK
HacKbanK Tecrubeleri
Paylasım
Guc/Power
Ukalalık
Tehlike Duzeyi
Iletisim Bilgileri
Ruh Halim:
«
:
Eylül 20, 2008, 03:02:31 ÖÖ »
Microsoft NT işletim sistemi, Windows NT 3.1 adıyla sunulan 1993'teki sürümünden bu yana, ağ işletim sistemleri için standart belirleyici olmayı vadetmiştir. İlk sürümünün kullanışsızlığına karşın, bu işletim sisteminin özellikleri ve işlevselliği daha sonra sürekli olarak gelimiştir. Büyük reklam kampanyaları Microsoft'un gündemdeki işletim sistemi Windows 95 ile ilgilenirken, Windows NT'ye bir takım yeni özellikler ve işlevler, gürültülü olmasa bile düzenli olarak eklenmiştir. Ağ yazılım uzmanları bu ilerlemeyi ve her yeni ilerlemeyle birlikte gelen kazanımları da farketmişler, ancak hiçbir zaman Windows NT'yi ağ işletim sistemleri içinde bir lider olarak ilan etmeye hazır olmamışlardır. Windows NT sürüm 4'ün gelişmesiyle bu durum değişmiştir.
Windows NT'nin 4. Sürümü, Windows 95'den gelen kullanımı kolay grafik arabirimleri kendisiyle bütünleştirmesi, hem de farklı coğrafi konumlardaki kullanıcılarla kurulacak bağlantı sorunlarına getirdiği çözümler açısından, ağ işletim sistemleri içinde oldukça büyük bir gelişimi temsil etmektedir. Tüm kullanıcıların bağlantılarını yaptıktan sonra da, bilginin paylaşımı için insanların çalışma biçimlerinde kökten değişiklikler yapacak olan, yeni ve güçlü birtakım araçlar da sağlamaktadır.
Dahası, teknolojik mekanizmanın tümü, daha önce olduğundan çok daha kolay bir biçimde denetlenmekte ve yapılandırılmaktadır. Windows NT Server'ın 4. Sürümü zahmetsiz bir yönetime doğru adımdır.
Sunucu ve İstemci İşletim Sistemleri
--------------------------------------------------------------------------------
Windows NT ağı, genellikle istemci/sunucu mimarisi olarak adlandırılan merkezleşmiş bir ağ işletim sistemini kullanır. Ağ işletim sisteminin büyük bölümünün çalıştırıldığı merkezi bilgisayar, sunucu (server) olarak adlandırılır. Sunucu tarafından yönetilen kaynakları kullanan bilgisayara ise istemci (client) denir. Böylece bir ağdaki tüm bilgisayarlar, sunucu ya da istemci olarak görevlendirilmişlerdir; sunucular hizmet sağlar, istemciler de bu hizmetleri kullanırlar.
Her bilgisayar, bir işletim sistemi gerektirir. Ancak, bir ağ sunucusu ile bir ağ istemcisinin gereksinimleri genellikle çok farklı olmaktadır. Bir sunucu, bir kişisel PC işletim sistemi tarafından normal olarak kullanılan işlevlere ek olarak, şu işlemleri de yönetmelidir:
Uzak dosya sistemleri
Paylaşılan uygulamaların çalıştırılması
Paylaşılan ağ aygıtları için girdi ve çıktı
Ağ bağlantılı işlemlerin CPU zamanlaması
Ağ güvenliği
Ağ sunucusu, sunucuya özgü ek ağ işlevleri için tasarlanan bir işletim sistemini kullanır. Bir sunucu düzinelerce ve hatta yüzlerce kullanıcı için yazdırma, dosya ve diğer hizmetleri sağlamak zorunda olduğundan, bir ağ işletim sistemi güçlendirilmiş ve sağlam olmak zorundadır. Birçok kullanıcı, işlerinin yapılması için sunucuya güvenir, bu nedenle sık yinelenen sistem hatalarını ve hatta reboot yapmak zorunda kalmak istemez.
Bir ağ istemcisi, iş istasyonu işletim sistemini kullanır, çünkü istemci işletim sistemi, sunucu işletim sistemi kadar dayanıklı olmak zorunda değildir. Bir iş istasyonunun yeniden önyüklemesi, kullanıcı için sıkıntı yaratabilir ama bir başkasının çalışmasını aksatmaz. Bir istemci için yerleşik bir güvenlik sistemi de gerekmez, çünkü istemcinin güvenliği ağ işletim sistemi tarafından sağlanmaktadır. Bir Windows NT Server ağındaki istemciler, MS-DOS, Microsoft Windows 3.1, Windows 95, Windows NT Workstation, UNIX, Macintosh OS ve OS/2 gibi herhangi bir işletim sisteminde olduğu gibi çalışırlar. Bununla birlikte, bir istemci işletim sistemi ne kadar gelişmiş olursa, güvenlik ve bilgi paylaşımı alanlarında ağ işletim sistemiyle işbirliği de o kadar iyi olur.
Windows NT Sürüm 4'ün Özellikleri
--------------------------------------------------------------------------------
Windows NT sürüm 4'ün görünüşü tümüyle yeni, yetenekleri de büyük ölçüde geliştirilmiş olsa da, sıfırdan başlamaz. Yeni görünümü ve yeni yetenekleri, Windows işletim sistemlerinin daha önce sürümlerinde oluşturulmuş özelliklerin temeli üzerine yapılandırılmıştır.
Önceki Windows NT Sürümlerinden Gelme Özellikler
Windows NT sürüm 4, Windows NT'nin önceki sürümlerinde geliştirilen özellikler temelinde yükselmektedir: Donanım bağımsızlığı, çoklu işlemciler için destek, çokgörevlilik, çoklu çalışma, güvenlik, RAID desteği ve NT dosya sistemi gibi.
Dosya bağımsızlığı
Taşınabilirlik veya mimari bağımsızlık olarak da bilinen donanım bağımsızlığı, Windows NT'nin yalnızca bir işlemci türü için tasarlanmadığı anlamına gelir. Gerçekte, ilk gerçekleştirilişi, bir Reduced Instruction Set Computing �RISC yongası (chip) olan MIPS R4000 üzerinedir. Windows NT Server'ın veya Windows NT Workstation'ın 4. Sürümünü şu işlemcilere yüklenebilir:
Intel 80486, Pentium, Pentium Pro
DEC Alpha RISC
MIPS RISC
Power PC
Windows NT'nin belirli bir işlemci için yazılan parçaları, hardware absraction layer HAL (donanım soyutlama katmanı) denilen, yazılımın küçük bir kısmına yalıtılmıştır. Microsoft'ta çalışan mühendisler, işletim sistemini yeni bir yongaya taşımak için; C kodunu yeniden derlemişler ve yeni bir HAL yazmışlardır. Bu, göründüğü kadar kolay değilse de, çok zor olduğu da söylenemez. Sonuç, maliyet ile başarım arasında, özel durumunuza en uygun dengeyi kuracak bir donanımı seçebilmektir.
Çoklu işlemciler için destek
Windows NT Server, simetrik çoklu işlemcili bilgisayarlarıda desteklemektedir; dört işlemcili bir bilgisayara yükenebilir. Windows NT Workstation ikiden fazla işlemcisi olmayan makinelerle sınırlanmıştır.
Çokgörevlilik ve çoklu çalışma
Çokgörevlilik, sizi birçok şeyin aynı anda olduğuna inandıran bir yanılsamadır. Gerçekte olan, işlemcinin birçok görev arasında hızla geçiş yapmasıdır. Çokgörevlilik, hızlı bir bilgisayarda ve onu iyi kullanan (Windows 95) bir işletim sisteminde, birçok şeyin aynı anda olduğu izlenimini veren oldukça inandırıcı bir yanılmasa yaratmaktadır. Windows NT, çokgörevliliği çok iyi kullanmakta ve her görevi diğerlerinden özenle ayırmaktadır. Bu, aksayan bir programın tüm sistemi bozmasını önlemek için gereklidir. Çökmüş bir uygulama, diğer görevleri veya sistemin kendisini etkilemeden kapatılabilir.
Bununla birlikte Windows NT, çoklu çalımayı gerçekleştiren uygulamalardan da yararlanabilir. Çoklu çalışma, bir uygulamanın çok sayıda yürütme yolunu -iş parçacığı (thread) kullanabildiği bir işlemdir. Çok işlemcili bir bilgisayarla işlem yaparken, iki iş parçacığı aynı anda çalışabilir. Başka bir deyişle çoklu çalışma, çok görevliliğin yapar gibi göründüğü şeyi gerçekte yapmaktatır.
Güvenlik
Windows NT server, yönetici tarafından herhangi bir ağ türü için yapılandırılabilen birçok güvenlik özelliği içerir. Ağ üzerindeki bilgi değerlidir ve korunması gereklidir. Ağ ne kadar büyük olursa, güvenlik de o denli önemli olur; sistem hataları ve kullanıcı sorunları üreyebilir. Ağ, her kullanıcının verisini donanım ve yazılım hatalarından korumalı, yetkisiz kullanıcıları dışarıda bırakıp yetkili kullanıcıları da yapmamaları gereken şeylerden uzak tutmalıdır.
RAID desteği
Redundant Array of Inexpensive Disks-RAID teknolojisi, sabit sürücülerin hata toleransını geliştirmektedir. Birçok durumda RAID olanağından yalnızca belirli bir donanımı satın alarak yararlanabilirsiniz. Windows NT Server yalnızca SCSI donanımı ve standart sabit sürücüler gerektiren bir RAID yazılım desteği sağlamaktadır.
NT dosya sistemi
NT File System (NTFS), Windows NT Server ve Windows NT Workstation ile kullanılabilmesi için tasarlanmıştır. Söz konusu dosya sistemi, daha önceden çalışmış olabileceğiniz File Allocation Table ( FAT) veya VFAT sistemlerinden oldukça farklıdır ve bir ağ ortamına çok daha iyi uyar. NTFS şu özellikleri içerir:
Boşluklar dahil 255 karaktere kadar dosya adları ve çoklu uzantılar için destek.
Kısa MS-DOS uyumlu dosya adlarının otomatik oluşumu.
Sıcak düzenleme özelliği. Kötü disk bölümündeki veri otomatik olarak iyi bir bölüme taşınır ve kötü olan, hizmetten kaldırılır.
Dosya ve klasörler için izinler belirlemenizi sağlayan yerleşik güvenlik.
Disk hatası durumunda dosyaları geri yüklemek için kullanılabilecek günlük dosyası biçimindeki hata toleransı.
Windows NT Sürüm 4'te Yeni Olan Özellikler
Windows NT'nin 4. sürümü, öncekilerde olmayan çeşitli özelliklere sahiptir. Bazıları tümüyle yenidir, bazıları ise Windows 95'ten alınmıştır.
Microsoft Windows 95 kullanıcı arabirimi
Windows NT'nin 4.sürümündeki en belirgin ve önemli değişiklik, Windows 95 kullanıcı arabiriminin uyarlanmasıdır. Yeni arabirim, program açmayı ve dosya bulmayı eskisinden çok daha kolaylaştırılmıştır. Yönetimle ilgili birçok araç ve yardımcı da, kullanımlarını kolaylaştıran yeni görünümler edinmiştir.
Microsoft Internet Explorer Sürüm 3
Internet Explorer'ın en son ve en usta işi sürümü Windows NT'ye yerleştirilmiştir. Internet Explorer, işletim sistemiyle tümüyle bütünleştirilmiş basit ve hızlı bir Internet tarayıcısıdır.
Microsoft Internet Information Server
Windows NT Server sürüm 4'ün ayrılmaz parçası olan Internet Information Server (IIS), World Wide Web, ftp ve Gopher hizmetlerini kurup yönetmenize izin verir. IIS, Windows NT Workstation sürüm 4'teki yeni Peer Web Service ile birlikte çalışır ve kullanıların kendi kişisel Internet sunucularını yaratmalarına izin verir.
Microsoft Exchange
Microsoft Exchange, Internet postası ve Microsoft Mail'i uzlaştıran yerleşik bir ileti merkezidir. İletilere katıştırılmış biçimde dosya gönderip alınabilir. Ağa Exchange Server'ı ekleyerek, yerel ve dünya çapındaki ağlarla tam bir ileti ve bilgi paylaşım sistemi yaratılabilir..
Telephony API
Yeni Telephony API (TAPI) teknolojisi, Windows iletileme altsistemi (Exchange E-Mail Client), faks uygulamaları ve Internet Explorer tarafından kullanılmaktadır.
İletişim kurallarındaki gelişmeler
Windows NT Server'ın 4. Sürümünde bulunan Microsoft Point-to-Point Tuneling Protocol , uzaktaki kullanıcıların Internet üzerinden ağlarına güvenli erişimlerini sağlayan yeni bir teknolojidir. BOOTP iletisi içeren geliştirilmiş TCP/IP özelliklerini de bulunabilir. Bir diğer yeni özellik ise, DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) ve BOOTP'nin dolaştırılmasını geliştiren DHCP Relay Agent'tır.
Ve daha fazla özellik...
Bunlarda Windows NT sürüm 4'te bulunabilecek diğer yeni özelliklerdir:
DNS Name Server
Windows NT Server, Domain Name System (DNS) ad sunucusu olabilir. Bu onun, ana bilgisayar adının çözümlenmesinde WINS'i kullanmak için yapılandırılabileceği anlamına gelir. Evrensel adlandırma anlaşması Universal Naming Convention (UNC), şimdilerde DNS adlarını desteklemektedir.
Multiprotocol Routing
Windows NT Server 3.51 hizmet paketinin bir parçası olan çoklu iletişim kuralı dolaştırması (Multiprotocol routing-MPR) artık 4. Sürümle birleştirilmiştir.
DirectX
Windows NT, DirectDraw sürüm 2, DirectSound sürüm 1 ve DirectPlay sürüm 1 için tam bir API desteği sağlamaktadır.
Windows 95 Masaüstlerinin Uzaktan Önyüklemesi
Uzaktan önyükleme hizmeti "disksiz" Windows 95 masaüstlerinin kullanımını basitleştirmektedir.
Uzaktan Yönetim
Uzaktan yönetim, yönetim görevlerinin Windows 95 masaüstünden yerine getirilmesi için bir dizi yeni araçtır.
Novell Netware ile Bağlantı
Windows NT kullanıcıları NetWare Directory Services'ı (NDS) çalıştırarak Novell NetWare 4.x sunucularına erişebilirler. NetWare sunucusundaki paylaşılan nesneler, kullanımı oldukça kolay olan hiyerarşik bir sırada düzenlenmişlerdir.
Windows NT Server İçin Donanım Gerekleri
Windows NT Server sürüm 4 güçlü bir işletim sistemi olduğu için, doğal olarak güçlü bir bilgisayarı gerektirir. Kimi sunucular daha fazla, kimileri ise daha az güçlü donanımlar gerektirmektedir.
Aşağıdakiler, bir sununcu için temel donanım gerekleridir:
Bir Intel 80486/66 veya daha yükseği, bir Intel Pentium, Power PC, Digital Alpha AXP veya MIPS R4x00 gibi bir desteklenmiş RISK işlemcisi. Windows NT Server bilgisayarları en fazla 4 mikroişlemciye kadar destekler. Windows NT server ile çalışan bir işlemci için en küçük değer 80486/25 olsa da, etki alanı denetcisi veya dosya sunucusu rolündeki bir bilgisayarın en az bir Pentium mikroişlemcisi olmalıdır. 80486/66, NT Server ile çalışan diğer herhangi bir bilgisayar için en gerçekçi minimum değerdir.
Windows NT Server sistem dosyalarının bulunucağı bölmede en az 123 MB sabit disk alanı. RISC tabanlı bilgisayarlar için, sabit sürücü bölmesi üzerinde en az159 MB sabit disk alanı olmalıdır.
VGA ya da daha iyi bir ekran.
Ağ üzerinde yükleme yapmayan herhangi bir bilgisayar için, desteklenmiş bir CD-ROM sürücü. Intel x86 tabanlı bir bilgisayar için, desteklenmiş CD-ROM sürücüsüne ek olarak bir 3.5 inç yüksek yoğunluklu disket sürücü.
x86 tabanlı bilgisayarlar için en az 12 MB RAM; 16 Mb önerilen, 32MB ise en iyi olandır. RISC tabanlı bilgisayarlar için en az 16 MB RAM; 32 MB yeğlenmelidir.
Fare veya başka bir imleme aygıtı.
Desteklenmiş bir ağ kartı.
Desteklenmiş terimi, donanımın, Windows NT Server CD-ROM'unda bulunan Windows NT 4.0 donanım uyumluluk listesinde bulunması anlamına gelir.
< -- Seo4SMF Social Bookmark -->
кαяαηℓιктαкi göякєmℓi ιşιğιηιz:
™ нттρ://ωωω.нα¢квαηк.gєη.тя ©
Robot Moderator
HacKer HacK HacKeD HacKing
hacker
Re: Windows NT'ye Genel Bakış
Posted on:
Mayıs 25, 2012, 07:39:24 ÖS
Hos Geldin Ziyaretci Arkadas. Ben Robot Moderator. HacKbanK tan Tam Anlamıyla Faydalanmak Icin Uye Olman Gerekmektedir.
indir
Windows NT'ye Genel Bakış indir, Windows NT'ye Genel Bakış download, Windows NT'ye Genel Bakış izle, Windows NT'ye Genel Bakış bul, Windows NT'ye Genel Bakış hack Windows NT'ye Genel Bakış hacked Windows NT'ye Genel Bakış hacking Windows NT'ye Genel Bakış hacker Windows NT'ye Genel Bakış programı Windows NT'ye Genel Bakış indir, Windows NT'ye Genel Bakış download, Windows NT'ye Genel Bakış izle, Windows NT'ye Genel Bakış smf, Windows NT'ye Genel Bakış kurulumu, Windows NT'ye Genel Bakış bul
Google Words:
Windows NT'ye Genel Bakış indir, Windows NT'ye Genel Bakış download, Windows NT'ye Genel Bakış izle, Windows NT'ye Genel Bakış bul, Windows NT'ye Genel Bakış programı, Windows NT'ye Genel Bakış hack, Windows NT'ye Genel Bakış hacker, Windows NT'ye Genel Bakış hacked, Windows NT'ye Genel Bakış hacking, Windows NT'ye Genel Bakış resimleri, Windows NT'ye Genel Bakış videosu, Windows NT'ye Genel Bakış smf, Windows NT'ye Genel Bakış peeh,
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
Otomatik Tag
Windows NT'ye Genel Bakış, indir , download , izle , bul , Windows NT'ye Genel Bakış, programı , resimleri , smf , Windows NT'ye Genel Bakış, hack , hacker , hacked , hacker , security , support , Windows NT'ye Genel Bakış
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
Sinema, Türkçe Dublaj ve Altyazılı Yerli ve Yabancı Film
=>
Sinema ve Sinema Hakkında Bilgiler
=>
Yerli Filmler
===>
Kota Dostu Yerli Filmler
===>
VCD / DVD Yerli Filmler
===>
Yüksek Kaliteli Yerli Filmler
===>
Torrent Yerli Filmler
=>
Yabancı Filmler
===>
Kota Dostu Yabancı Filmler
===>
VCD / DVD Yabancı Filmler
===>
Yüksek Kaliteli Yabancı Filmler
===>
Torrent Yabancı Filmler
=>
Animasyon ve Çizgi Filmler
=>
Belgeseller
=>
Online; Yerli ve Yabancı Sinema, Anime, Çizgi ve Belgesel Filmler
Kanal Kanal Yerli Diziler
=>
KANAL D Dizileri
===>
Fatmagül'ün Suçu Ne
===>
Öyle Bir Geçer Zaman Ki
===>
Arka Sokaklar
===>
Kanıt
===>
Umutsuz Ev Kadınları
===>
Kuzey Güney
===>
Yalan Dünya
===>
Keşanlı Ali Destanı
=>
SHOW TV Dizileri
===>
Pis 7'li
===>
Türk'ün Uzayla İmtihanı
===>
M.U.C.K
===>
Adını Feriha Koydum
===>
Eve Düşen Yıldırım
===>
Suskunlar
===>
Yetenek Sizsiniz Türkiye
===>
Survivor Ünlüler - Gönüllüler
=>
FOX TV Dizileri
===>
Yer Gök Aşk
===>
Lale Devri
===>
Unutma Beni
===>
Araf Zamanı
===>
Babam İçin
=>
STAR TV Dizileri
===>
Muhteşem Yüzyıl
===>
Beni Affet
===>
Behzat Ç.
===>
Koyu Kırmızı
===>
İffet
===>
Firar
===>
1 Erkek 1 Kadın
=>
ATV Dizileri
===>
Çocuklar Duymasın
===>
Yahşi Cazibe
===>
Hayat Devam Ediyor
===>
Son
===>
Al Yazmalım
===>
Alemin Kralı
===>
Uçurum
=>
TRT Dizileri
===>
Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam
===>
Sakarya Fırat
===>
Elde Var Hayat
===>
Leyla İle Mecnun
===>
Seksenler
===>
Kurt Kanunu
=>
Kurtlar Vadisi
=>
Diğer Yerli Diziler
Yabancı Diziler
=>
Dragon Ball
=>
The Sarah Connor Chronicles
=>
Yabancı Diziler
Hack, Hacker, Hacked, Hacking, Güvenlik, Güvenlik Açıkları, Programlar
=>
HacK, Hacker ve Güvenlik Açıkları
===>
Güncel ve Kişiye Özel Premium Şifre Paylaşım Alanı
=>
Güvenlik / Security
===>
Şifreleme Araçları ve Programları
===>
Antivirüsler
=> Program Deposu
===> Resimli Prgram Anlatımı
=>
HacK TeaM
=>
YARDIMLAŞMA
=>
BanneD
Forum Kullanımı, Tanışma, Anketler, Eleştiriler, İstekler, Öneriler, Duyurular
=>
HACKBANK FORUM KULLANIMI
===>
Forum Kuralları
===>
NicKiniz@HacKbanK.Gen.TR MSN Adres İstekleriniz ve Üye İsim Değişikliği Başvurusu Alanı
===>
YÖNETİM EKİBİ
===>
Haftanın ve Ayın: Üyeleri ve Konuları
=>
HEY BEN DE BURDAYIM DİYENLER
=>
ANKETLER
=>
Eleştirileriniz & Önerileriniz & İstekleriniz & Duyurular
===>
Özel Günler
===>
Kırmızı Koltuk
=> KONU DIŞI
=> ARŞİV
Webmaster, SMF, MSN, Bilgisayar, Donanım, Yazılım, Network, İnternet, GSM, Elektrik Elektronik
=> WebMaster
===> WebMaster Makaleler
=> Web Tasarım
===> Grafik Tasarım
===> Site Tanıtım
=> Simple Machines Forum SMF
=> PC / Bilgisayar
===> Donanım
===> Yazılım (HTML, PHP, ASP, C# vs)
===> PC Haberleri
===> Wallpaper
=> İşletim Sistemleri
===> Windows
===> Linux
===> Macintosh
===> Pardus
=> Network / İnternet
===> MSN
=> Elektronik Programlar ve Şemalar, Oto Elektrik Dersleri
=> Cep Telefonu Ve GSM Dünyası
Haberler, Müzik, MP3, Şiir, Kitap, Aşk-Sevgi, Resim Galerisi; 18+ İçerikler ve Korku
=> Türkiye'den ve Dünya'dan Haberler
=> Müzik, Klipler, Enstrümentaller, Türküler, Hikayeler, MP3
===> TürKçe MP3 İndir / DownloaD
===> Yabancı MP3 İndir / DownloaD
=> Şiirler / Sözler
=> Kitaplar / Dergiler
=> Aşka ve Sevgiye Dair Yazılar, Hikayeler ve Resimler
=> Resim ve Video Galerisi
===> İlginç Resimler
===> Komik Resimler ve Videolar
===> Karikatürler
=> 18+ İçerikler
===> 18+ Fıkralar
===> 18+ Hikaye ve Yazılar
===> 18+ Resimler ve Videolar
===> Korku Tüneli
Geyik Muhabbetleri, Komik ve Matrak Yazılar, Oyun Tanıtım ve İndirme Alanı, Satranç Evreni, Hayvanlar Alemi, Bitki Dünyası, Uzay
=> Güldüren Fıkralar
=> Komik, Matrak ve Geyik Yazılar
=> Şen Şakrak Hikayeler
=> Sohbet ve Muhabbet
=> Bilgisayar Oyunları, Tam Çözümleri, Oyun Hileleri, Oyun İndirme Merkezi
===> Oyun Hileleri
===> Oyun Deposu İndirme Merkezi
=> Flash Oyunlar, Bilmece Bulmaca ve Forum Oyunları
===> Bilmeceler ve Bulmacalar
===> Forum Oyunları
=> Satranç Evreni
=> Hayvanlar Alemi
=> Bitki Dünyası
=> Uzay / Feza / Evren
Genel Kültür ve Genel Yetenek, Türkiye ve Dünya, Dinler
=> Mustafa Kemal ATATÜRK
=> Bilim ve Teknik
=> Türk Dili ve Edebiyatı, Dünya Edebiyatı
=> Tarih
===> Anlı Şanlı Osmanlı Tarihi
=> Coğrafya ve Turizm
=> Hukuk
=> Ülkemiz: Türkiye
===> Bölgelerimiz
===> Şehirlerimiz
===> Üniversitelerimiz
===> Meslekler Rehberi
=> Dünya Ülkeleri
=>
Dinimiz: İslamiyet
=> Diğer Dinler
Hayata Dair (Sağlıktan Tariflere, İlişkilerden Yaşam Hikayelerine) Ne Var Ne Yoksa
=> Yaşamdan Kesitler, Alıntılar, Hikayeler, Testler ve Yazılar
===> Psikoloji / Psikiyatri
===> Onkoloji / Kanser
===> Diabet / Şeker Hastalığı
===> Çocuk Hastalıkları
===> Alternatif Tıp
=> Mutfaktayız (Yiyecek ve İçecek Tarifleri) ve Diyetler
===> Diyetler
=> Rüya Tabirleri
=> Biyografiler
===> Yerli Biyografiler